הארכת שיער אצל בנים..

חדשות כיפה חברים מקשיבים 04/01/07 20:55 יד בטבת התשסז

שאלה

אל המשיב שלום רב,

עד כמה אפשר להאריך שיער כדי שלא ייחשב לחציצה בתפילין?

והאם יש בעי'ה חוצמזה להאריך שיער אצל בנים?!

תודה רבה,שי

תשובה

שלום שי,
בהרבה מאוד הלכות אנו מוצאים הגדרות כלליות בדברי חז"ל, ולפעמים קשה לקבוע את הגדרים המדויקים. הרבה פעמים חכמים קבוע שיעור מדויק, אך בהרבה ישנה הנחיה כללית ואין לדיין אלא מה שעיניו רואות. צריך לנהוג בדרך הנורמאלית ולהסתכל בדרך של מה שמקובל ומה שחורג מהנורמה. אני אפנה אותך לשתי תשובות שעוסקות בשאלה זו-
https://www.kipa.co.il/ask/show/83524
https://www.kipa.co.il/ask/show/83523

בנוגע לבעיות אחרות בהארכת שיער אצל בנים, הנקודה המרכזית היא לברר למה אני רוצה לגדל שער,מה המטרה שלי? על כל אדם לבחון את עצמו ולהגיד באמת מה הסיבה. האם כדי שיסתכלו עליו, שיהיה חריג, לקבוע סטטוס חברתי או מדובר באמת ברצון אמיתי. אני אצטט בהקשר זה סיפור שמובא בגמרא בנזיר בדף ד ומקורו בתוספתא שנוגע בנקודה זו-
לכדתניא אמר שמעון הצדיק מימי לא אכלתי אשם נזיר טמא חוץ מאדם אחד שבא אלי מן הדרום יפה עינים וטוב רואי וקווצותיו סדורות לו תלתלים אמרתי לו בני מה ראית לשחת שער נאה זה אמר לי רועה הייתי לאבי בעירי והלכתי לשאוב מים מן המעיין ונסתכלתי בבבואה שלי ופחז יצרי עלי וביקש לטורדני מן העולם אמרתי לו ריקה מפני מה אתה מתגאה בעולם שאינו שלך שסופך להיות רמה ותולע´ העבודה שאגלחך לשמי´ עמדתי ונשקתיו על ראשו אמרתי לו כמותך ירבו נזירים בישראל עליך הכתוב אומר (במדבר ו) איש כי יפליא לנדור נדר נזיר להזיר לה´.
מאוד חשוב לבחון מה המטרה של האדם! האם מדובר בגאווה או בעבודת השם. ובעניין זה אי אפשר לקבוע אמירה אחידה אלא כל אחד צריך להיות נאמן לאמת שהוא יודע.
רק טוב , ואתה מוזמן לפנות תמיד בכל שאלה.
אוהד
ohad_fix@hotmail.com