האם צריך להסיר כתובת קעקע?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 25/01/11 10:56 כ בשבט התשעא

שאלה

לכבוד הרב !

בעברי עשיתי כתובת קעקע על גבי עברו להם כמה שנים וכיום אני מתחזק ממש והבעתי חרטה עליו ולקחתי על עצמי דברים כדי שימחלו לי בשמים על כך כיום אני מאוד מעוניין להסירו השאלה שלי היא 1- אם אני צריך לעשות כך ולהסיר אותו

2- אם כן זה אומר שצריך לעשות סוג של ליזר שכניראה גורם לכאב פיזי לא קטן ואז אני עובר על איסור של השחטת הגוף (ניראה לי) הייתי שמח אם מישהו שממש מבין בנושא ובהלכה שלו יענה לי על שאלה זו כי זה ממש חשוב לי זה מרגיש לי כמו כתם על הגוף וגורם לי לחשוב שכל מה שאני עושה לא שלם בגלל שיש לי כזה דבר ארור על הגוף בנוסף הייתי שמח לדעת אם החרטה על המעשה וקבלת דברים על עצמי יביאו למחילה.

בתודה מראש

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום רב

אנחנו מלאי התפעלות על הדרך האמיצה מאד שהלכת בה!

אפשר למצוא תשובה כאן: http://www.hidabroot.org/CommunityDetail.asp?FaqID=46200

בקצרה - אין צורך להסיר.

אמנם, אני מבין שהקעקוע מזכיר לך כל הזמן את העבר שלך, אבל מצד שני, חז"ל אומרים שמי שחוזר בתשובה מאהבה, אז הזדונות שלו נהפכים לזכויות.

ככל שתתאמץ יותר בדרך התורה, ככל שתתקרב יותר באהבה וחדוה לרבונו של עולם, כך תשמח יותר ויותר בקעקוע שלך!

משל לאדם שטיפס על הר, והוא מאושר לראות את כל הדרך שהוא עשה עד לפסגה. מה שאין כן מי שהגיע לראש ההר ממסוק וכדו', שאין לו את אותה שמחה ואת אותו אושר

ברכה והצלחה

טוביה
tsbias@Actcom.co.il

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן