האם צריך לבדוק חמץ בבית שלא יגורו בו בפסח?

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 10/04/06 20:37 יב בניסן התשסו

שאלה

אני שוכרת דירה, ואנחנו סוגרות את הדירה לכל הפסח.

מה צריך לעשות? לנקות את כל החמץ ולעשות בדיקת חמץ למרות שאף אחד לא יכנס אליה במהלך כל החג?

או שמספיק למכור את הדירה כמו שהיא?

תשובה

שלום רב

שאלתך טובה מאד והתשובה מעט ארוכה:

שולחן ערוך פסק שחובת הבדיקה היא לכל אדם שיש ברשותו בית ב-30 הימים שלפני הפסח. אפילו אם מוכר את ביתו לנכרי (אם אין לו בית אחר).
הטור פסק שחובת הבדיקה היא על הבית, ואם מוכרים את הבית לגוי - אין צורך בבדיקה.

למעשה:
אפשר לבטל את החמץ ולהסתפק בכך. אך כדי לזכות במצוות הבדיקה, טוב יותר למכור את כל הבית חוץ מחדר אחד, שאותו תבדקו ערב קודם צאתכן מהבית (מברכים רק על בדיקה בליל י"ד ולא קודם לכן).

צריך לדעת שאנו לא מוכרים את כלי החמץ (כדי שלא נצטרך להטביל אותם לאחר הפסח) ולכן צריך לנקות את כלי החמץ והתנור מכל ממשות של חמץ, שלא יחשב לחמץ שעבר עליו הפסח.

פסח כשר ושמח
אבינח ברנר
הר ברכה