האם עשיתי נכון?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 10/10/07 15:06 כח בתשרי התשסח

שאלה

במהלך שנה שעברה, גיליתי שמדריך שאיתי בצוות ההדרכה יוצא עם מדריכה מהצוות. הקשר שלהם להפתעתי היה מעבר לפגישות ודיבורים אז החלטתי לדבר איתו ועירבתי בזה רק את המדריך שלו.

בעזרת שכנועים יצאנו מהדיבורים איתו בהרגשה מאוד טובה שהוא ייקח את עצמו בידיים.

להפתעתי גיליתי שלא רק שהקשר לא נפסק הוא נמשך עם נגיעות מאוד בוטות (הוא היה בשבת עם חברים מהכיתה ואותה מדריכה הצטרפה לשבת הזאת- ככה סיפרו לי). מאותו רגע שגיליתי דיברתי עם המדריך שלו ושנינו החלטנו שכדאי לערב בזה את הקומונרית- מה שגורם לסילוקו מההדרכה.

אני הולך עם הרגשה שאולי היה עדיף לשתוק, אני והוא היינו בקשר מאוד טוב שנהרס אולי זה היה לחינם. אולי עשיתי טעות בזה שעירבתי את הקומונרית?

אשמח לקבל תשובה במהרה.

תודה.

תשובה

שלום וברכה
קשה כמובן להכריע בשאלות אלו, כי מדובר בדיני נפשות, ובעניינים רבים אחרים שאתה מתאר.

עקרונית, נקודת המוצא היא שעשית נכון. ישנה אחריות חינוכית כלפי החניכים, והדאגה לפני הכל צריכה להיות ניתנת לחניכים, לחינוכם ולכך שצריך להיות דוגמה להם. על כן, אין ברירה אלא להתעלם משיקולים של חברות, ולא להניח להדרכה מעין זו להתקיים.

חכם עתה מצידך לנסות ולמצוא את המסילות חזרה האחד ללב בשני, ולא לחיות בנתק עם אותו מדריך.

כל טוב