האם מותר לכהן במדא שנמצא בתפקיד לשכוב גופה??

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 29/10/07 00:21 יז בחשון התשסח

שאלה

יש לי שאלה אני מתנדב במד"א ואני גם כהן

השאלה שלי היא כזאת

האם אחרי ביצוע החייאה לא מוצלחת כאשר המשטרה מבקשת מאיתנו לפנות את הגופה

האם מותר לי להיות על האמבולנס למרות שאני כהן??(זה עדין נחשב כפיקוח נפש ?? כי אני עדיין בתפקיד)

כי אם מד"א ישלחו לי אמבולנס אחר לאסוף אותי ובאותו זמן נגיד אז תתקבל קריאה והאמבולנס שצריך להגיע לקריאה יהיה תפוס בגלל שהוא אוסף אותי?

אז האם מותר לי לעלות באמבולנס עם הגופה כדי לא להגיע למצב הזה???

תודה לעונים

תשובה

שלום וברכה
נקודת המוצא היא שמשעה שמדובר בגופה הכהן צריך להתרחק ממנה, אלא אם כן היא "מת מצווה".
על כן, מרגע זה והלאה עליך להתרחק.

והיה, אם באמת מדובר על חשש קרוב כי הסעה מיוחדת בשבילך תגרום לסיכון - בוודאי שפיקוח נפש דוחה תוספת איסור טומאה של כהן, אולם אם זהו חשש רחוק ופעמים רבות שולחים אמבולנסים כדי להסיע מתנדבים מסיבות אחרות - גם כאן צריך לשמור על קדושת הכהונה.

כל טוב ויישר כוח