האם מותר לטוס לחו"ל?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 04/01/05 22:30 כג בטבת התשסה

שאלה

שלום לך כבוד הרב!

יש לי דודים שנמצאים בדטרויט שבארצות הברית בשליחות. דודי הוא ראש כולל שם והם מנסים לשכנע יהודים לעלות לארץ.

אני מאוד רוצה לטוס לבקרם בחו"ל הבעיה היא שאבי אוסר זאת עלי מפני שהוא טוען שאסור לצאת מהארץ.

דודתי מאוד רוצה שאבוא לבקרם והיא אומרת שאם אני אבוא לשם אני אדבר עם בנות בנות גילי ואלמד אותם על הארץ ועל החשיבות לגור ולישב אותה, כלומר תהיה גם משמעות דתית\ ציונית לטיסה שלי לשם.

הייתי רוצה שהרב יגיד לי האם מותר לי לטוס לדודי בחו"ל ובכלל על כל הסוגיה הזו שלא ברורה לי כלל וכלל.

תודה רבה לך.

תשובה

ב"ה

שלום.

הסיבות הכתובות בשאלה מצדיקות נסיעה לחו"ל מבחינה הלכתית.
אבל כדאי לך לשוחח על כך עם האבא שלך כי יתכן מאוד שיש עוד סיבות שבעטיין הוא מתנגד לנסיעה שלך לחו"ל.
ועייני גם תשובתי ובקישורים שם ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=52163

בהצלחה,