האם מותר להתפלל בנסיעה?

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 17/12/08 00:06 כ בכסלו התשסט

שאלה

רציתי בבקשה לדעת האם מותר להתפלל (כולל תפילת עמידה) בזמן נסיעה באוטובוס או בכלל

תודה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה,

לכתחילה עדיף לתכנן את הדרך כך שיהיה זמן להתפלל בעמידה בבית הכנסת עם ציבור, וכן התפילה צריכה להיות לפני היציאה לדרך. ואם לא ניתן לעשות זאת, אז לפחות יחיד בעמידה שלא בנסיעה.
אם רואים שאין אפשרות לעשות זאת, ויעבור זמן תפילה או מסיבות אחרות, ניתן להתפלל באוטובוס. אם אפשר - בעמידה, ואם לא ניתן לעמוד שם מותר גם בישיבה (אף תפילת 18). (שו"ע או"ח צ"ד ד').

כל טוב,
גלעד
(המשיב אינו רב)

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן