האם מותר להתחתן עם רפורמי?

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 31/08/09 23:19 יא באלול התשסט

שאלה

כבוד הרב שלום וברכה,

רציתי לדעת עם ע"פ ההלכה מותר להתחתן עם רפורמי (או שאסור כי הם כמו הקראים והצדוקים שחייבים להתרחק מהם) ואם כן האם הוא נחשב עדין יהודי או שעליו לעבור תהליך של גיור?

תודה רבה ובתקווה לבניין אריאל.

תשובה

בסד
שלום רב

היום יום הפטירה של אחד מגדולי ישראל שנשאל שאלה דומה .
הרב "יוסף חיים" זכר צדיק וקדוש לברכה.
שאני נצר ממשפחתו.
נפטר [בי´ג אלול בדיוק היום לפני מאה שנה .]
הרב ידע להנהיג את קהילתו כך שקרב את הרפורמים שהיו בעירק בתקופתו והכניסם תחת כנפי השכינה, בכך מנע הרב את התפתחותם והועיל בכל ליהדות יותר מהמצב ההפוך חלילה.
(בשם דודי הרב נעים שליט"א שהשם ינחמהו וישלח לו רפואה שלמה אמן.(

בספרו "עוד יוסף חי " בפרשת במדבר מציע הרב דווקא לקרב אותם ולהתחתן איתם כי רק זה ישמור עליהם בתוך היהדות.
כן כן מצווה להתחתן איתם כי היהדות לא יכולה לאבד מהם אפילו ברצונם אם הם ישמרו על חתונות בתוך העם.בלבד.
לדעתו של המדד ל"מיהו יהודי"במקרה זה איננו שמירת המצוות ולא אכילת חזיר ואף לא שמירת שבת.
המדד לדעתו הגדולה ,זי"עא.
היא ,"[נישואי תערובת."] אם אינם נישאים עם גויות הם יהודים גמורים ומצווה לקרבם.!!!

אלו המצוות ברית מילה ונשואים ,מעידים כאלף עדים כי הם ממש חלק מהעם .

אנו נמשיך להתפלל שהם יחזרו בתשובה ויקימו את המצוות .אבל כרגע מותר ואף מצווה לקרבם על ידי חתונות.

בברכה