האם מותר להסתפר ביום שישי השנה, כשראש חודש אייר חל ביום ראשון?

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 18/04/12 00:45 כו בניסן התשעב

שאלה

הרב, שלום

מה ההלכה לגבי השנה, שראש חודש חל ביום ראשון, האם מותר להסתפר לכבוד שבת וראש חודש בערב שבת (בשישי הכוונה)?

תשובה

שלום

הב"ח על הטור סימן תצג הביא את המנהג להתיר להסתפר בערב שבת כשר"ח חל בשבת עצמה.
המשנה ברורה הביא את הבאר היטב שמצטט את הב"ח. המעיין בב"ח עצמו יראה שמשמע מהקושיות שלו והתירוץ שם, שזה בדוקא כשחלים יחד. אך אם חל כמו השנה שבת ואחר כך ר"ח בראשון, אין היתר להסתפר. וכך הבין גם הפרי חדש ואסר תספורת בערב שבת כמו השנה, ואמנם הפרי מגדים חלק עליו והתיר להסתפר בערב שבת כשר"ח בראשון, אך כבר דחה אותו המהרש"ק בחכמת שלמה על השו"ע שם.
ויש מקלים כיום, אך לענ"ד לא כדין. תמתין עוד כמה ימים עד ליום העצמאות.

כל טוב