האם מותר לגנוב מגוי?

חדשות כיפה הרב חיים נבון 18/12/07 19:36 ט בטבת התשסח

שאלה

חז"ל אומרים שגזל הגוי אסור משום חילול השם. כלומר בעיקרון אין בעיה לגזול גוי אבל בגלל שזה עלול להיראות לא יפה אז אסור. האם זאת הכוונה?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וטוב.
דבריך אינם נכונים. להלכה גזל הגוי אסור מדאורייתא, בלי קשר לשיקולים של חילול השם. (ראה: רמב"ם בתחילת הלכות גזלה, שו"ע חו"מ שמ"ח, ב, וש"ך שם). אכן, ישנם דינים המורים על התנהגות מוסרית בתחום הממוני, שמעיקרם מוגבלים לישראל בלבד, והורחבו לגוי משיקולים של חילול השם. אך יש להבין שחילול השם אין פירושו "זה עלול להיראות לא יפה". חילול השם כולל גם התנהגות שאדם עושה בלי שאיש רואה, אך התנהגות זו אינה ראויה מבחינות שונות. ועיין בדברי הרמב"ם בהלכות יסודי התורה, על ההיקף הרחב של גדרי קידוש השם וחילולו.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן