האם מותר לבעלי להתנהג ככה ?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 27/12/06 11:31 ו בטבת התשסז

שאלה

אני ובעלי נשואים 9 שנים ויש לנו ילד אחד

היחסים ביני לבינו אינם טובים במיוחד וכוללים ריבים בעיקר על כסף

בחנוכה האחרון הריב הגיע לידי כך שהוא אף ניסה לדחוף אותי מן המדרגות

הוא מתכחש לכל וטוען שאני שתלטנית וכי אשה שתלטנית לפי הגמרא מקוללת וכו

במשך שלוש שנים ויותר הוא שאל אותי מדוע אינני כמו גיסתו (אשת אחיו )

ועכשיו הוא נותן לי חודש אולטימטום להכנס להריון האם התנהגות כזו מותרת על פי ההלכה???????????????????????????????????

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה
הדבר ברור לחלוטין – התנהגות כזאת אסור לחלוטין על פי ההלכה.
את לא הרכוש של בעלך, את לא שייכת לו, והוא לא רשאי לתת לך פקודות.
מותר להתווכח, ולפעמים אפילו לריב, ואין לו יתרון עלייך.
לא זו בלבד אלא שאסור לו בשום פנים ואופן ובשום מצב לפגוע בך פיזית, לנסות לדחוף אותך בכל מצב.
אסור לו גם להעליב אותך כל הזמן. הבה נניח שאת שתלטנית, אז מה שצריך לעשות זה לנסות להשתנות ביחד. זה שהוא אומר שאישה שתלטנית מקוללת על פי הגמרא זו פשוט מניפולציה כדי לאיים עלייך.
אין לו שום רשות לכפות עלייך כניסה להריון. אם את לא רוצה להיכנס בכלל להריון הוא רשאי לומר שהוא התחתן גם כדי שיהיו ילדים ואם את לא רוצה בכך הוא רוצה להתגרש. אז מבררים את הדבר, ואם אכן זה כך – ייתכן ואתם לא מתאימים יותר. אבל בשום אופן הוא לא רשאי לכפות עלייך להיכנס להריון – אפילו הקב"ה לא כפה, שהרי הוא לא ציווה נשים על פריה ורביה, ובעלך יכול ?

מה שאני מציע לך לעשות הוא ללכת להתייעץ עם פורום נשים דתיות (http://www.kolech.org.il/default.asp), או לאמונה (http://www.emunah.org.il/ShowItem.asp?ItemId=מרכזי_יעוץ_וטיפול_במשפחה) ולקבל סיוע ועזרה איך לבנות מחדש את הקשר בינך ובין בעלך ללא שפה של איומים ושל כוח. הדרך הטובה ביותר לעשות זאת היא לדעת את זכויותייך ואת חובותייך ולא להסכים שיתייחסו אלייך כך, ולקבל עזרה כדי שלא תצטרכי לפחוד.

כל טוב ואעזור לך ככל שאוכל

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן