האם לעזוב את בני עקיבא?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 21/05/02 07:42 י בסיון התשסב

שאלה

אם חניכה התאהבה במדריך שלה, היא צריכה בגלל זה לעזוב את בני עקיבא ?

תשובה

ב"ה

ברכהושלום.

השאלה אם לעזוב את בני עקיבא איננה מתחילה כאשר החניכה התאהבה במדריך שלה. השאלה מתעוררת מלכתחילה , האם לקחת חלק בפעילות מעורבת בן בנים לבנות.

שאלה זו ששאלת היא שאלה קשה , שהשיקול בעניית התשובה צריך לקחת בחשבון רווח רוחני מול הפסד רוחני , אםהחניכה חיה בסביבה לא דתית, וכל הקשר שלה והחיזוק הרוחני שלה נובע מעצם המצאותה בתנועה, הרי שאם היא תעזוב היא תכרות את כל הנימים הדקים המחברים אתה למשהו דתי.למשהו רוחני ,ואת התוצאה לא ניתן לצפות מראש.

כדאי להתייעץ עם אדם שמכיר את החניכה ,את המדריך ואת הסביבה שסיפור עצוב זה התרחש בו.

לגבי הקשר של ה"התאהבות" ,עדיף להשקיע את הראש
בחברות,
בלימודים,
בתחביבים
בבניה עצמית,
בעיצוב הרוחניות
במימוש הפוטנציאל העצמי.

וכשיגיע הזמן שבו צריך לרקום קשר אז לעשות את זה:
בעוצמה גדולה.
בטוהר.
בקדושה .

בברכה,

עוזיאל