האם לעבוד בפורים?

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 14/03/11 13:57 ח באדר ב'

שאלה

הבוס שלי מחייב אותי לעבוד בפורים דהיינו ביום של המגילה ..

עקב העבודה אני יפסיד את סעודת פורים משלוח מנות ומתנות לאביונים ולא אוכל לקיים מצוות אלו.

השאלה האם אני צריך ללכת לעבוד ולהפסיד את המצוות הנ"ל או שלוותר .

יש לציין שהחג הזה הוא יקר ביותר לליבי אויני מוכן לוותר עליו בשופ פנים ואופן..

הבעייה היא שאם אני יסרב לעבוד בכל מחיר אני כנראה יפוטר , האם זה כדאי ??

הלב אומר שכן , אני מעוניין לדעת את הצד ההלכתי של העניין!!

תשובה

אין עליך חובה להפסיד את מקום העבודה בגלל מצוות פורים
היום ברוך השם ניתן לקיים את מצוות הפורים בכל מקום
ישנם שש מצוות בפורים המתחילות ב[מ].
1. מקרא צגילה.
2. משלוח מנות .
3.מתנות לאביונים .
4. מחצית השקל.
5. מחית עמלק-הכוונה קריאה בתורה .
6.משתה ושמחה - הכוונה לסעודת פורים.
את הכל ניתן לקיים גם בעבודה.
יש לקום מוקדם ולהתפלל במנין עם קריאת המגילה וספר תורה יש מנינים כאלה בכל מקום.
מחצית השקל ומתנות לאביונים נותנים לפני פורים לגבאי כדי שיחלק לעניים ביום פורים
משלוח מנות ניתן לתת בעבודה לחברים או ומנות שליח שיתן במקומך .
סעודת פורים אוכלים בעבודה כרגיל מוספים יוון בארוחת הבוקר או הצהריים.

בברכה והצלחה הגם שעל פי חוק ניתן לצאת לחופשה ביום זה,היא נקראת יום בחירה.אבל אם למעביד חשוב אז עובדים.!!
בברכת יום פןרים שמח.