שאל את הרב

האם כדאי לרדת מהארץ

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 22/07/13 19:51 טו באב התשעג

שאלה

שלום!

יש לי בעיה קשה, בעלי הוא אמריקאי נולד וגדל שם, ובגללי הוא החליט לעלות לארץ! מאז הוא מתמודד עם קשיי התאקלמות, אם זה בפרנסה, בעלי הוא סיים תואר ראשון באחת האוניברסיטאות הנחשבות בארצות הברית, וכאן הוא התקשה אפילו למצוא עבודה הכי פשוטה שיש. בעלי שהיה אדם עצמאי הפך להיות תלוי בי בצורה מוחלטת, כל הסידורים בארץ, כל זה בגלל קשיי שפה ובנוסף לכך בעלי התגייס לפני כחודשיים לצבא למרות שהבטיחו לו שהוא יחזור הביתה כל יום בערב בגלל שאני נמצאת בחודש השביעי להריון וזה פשוט לא קרה, זה הקש ששבר את גב הגמל בעלי מרגיש מורמה ולא מרגיש שמקבלים אותו בארץ ולכן לאחרונה הוא יצע שאנחנו נרד מהארץ...הוא מרגיש ששם יש עתיד יותר ורוד לתינוק, ואני אובדת עצות קשה לי לראות את בעלי במצב כזה וצד אחד בגלל שגם אני עליתי לארץ לפני כ15 מסין ואני זוכרת את הקשיים שהיו לי ואני לא בטוחה שאני אוכל לעשות את שוב ועוד עם תינוק אבל אני מרגישה שאני צריכה לעשות בשבילו כי הוא חצה יבשות בשביל להיות איתי ואני אוהבת אותו אהבת נפש ומרגישה שזה הזמן שלי להראות לו שאני מוכנה לעשות את זה בשבילו אשמח לקבל עצה!

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'


תחילה אברכך שהקב"ה יעזור והלידה תהיה קלה בבריאות ושמחה.
דבריך מרגשים ומראים את כנותך והרגשתך העדינה.
לגבי כל פרטי המכתב נראה שהאמת אתך, אבל נראה שאולי כדאי ללכת בדרך שונה, דהיינו לחשוב האם יש לכם מכר ו/או ידיד בארץ שיכול להראות לאישך את הארץ הטובה, את האפשרות שהילדים ימשיכו ביהדות, דבר שבארצות הברית לא בטוח כלל. דהיינו כידוע לכל מטבע יש שני צדדים, ונראה שאם יש מישהו שיכול לעזור לאישך להכיר את הצד הטוב של ארץ ישראל (אולי לא כל כך יפה)עדיף, ואז אי"ה כשתבוא הלידה תוכלו ביחד להתקדם בארץ ישראל.
חז"ל הבטיחו שישיבת ארץ ישראל יש בה ייסורים , כידוע אחד מהדברים שנקנים בייסורים היא ארץ ישראל, אבל מאידך ארץ ישראל היא מקום שיש לגור בה והיא ארץ הנבואה והקדושה. ההבדל הוא בין הדברים הקטנים והגדולים. בדברים הקטנים בארץ הרבה פעמים יש ממדת הייסורים, אבל בדברים הגדולים העתידיים הם חיי נצח, אויר נשמות.
על כן הסתכלו בדברים הכוללים של עם ישראל וארץ ישראלולא במבט המצומצם המיידי של חזרה מהצבא בערב וכדו' ותמצאו את שאהבה נפשכם.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון

כתבות נוספות