האם יש עלינו קללה?!

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 14/05/12 14:15 כב באייר התשעב

שאלה

שלום,

רציתי לשאול את הרב,

לפני כמעט *- שנים התחתנתי והתגרשתי לאחר חודש וחצי. חיי הנישואין הקצרים שלנו היו סיוט אחד גדול עבורי, עברתי חוויות מאד קשות וכמובן שכל הליך הגרושין נעשה בהסכמה ובליווי של רב גדול ויועצת נישואין.

לאחר *- התחתנתי שוב וכעת אני נשואה באושר אך אין לנו ילדים.

יש לנו בעיית פוריות, כך שבלי טיפולי הפריה חוץ גופית לא נוכל להכנס להריון עפ"י דרך הטבע.

עברתי 3 טיפולים שלא הצליחו ובטיפול ה*-נכנסתי להריון אך העובר לא התפתח ונאלצתי לעבור הפלה.

בנוסף לכך יש לנו גם הוצאות מרובות בעקבות הטיפולים היקרים ונכנסנו למינוס גדול ואנו דחוקים מאד.

רציתי לשאול, האם יכול להיות שרובצת עלינו "קללה" ח"ו?

מדוע דברים לא הולכים?

בצעירותי פגעתי במישהי מאד מאד. אך לאחר שלושה חודשים מהמעשה התקשרתי לבקש את סליחתה והיא אמרה שהיא סולחת. אך כמובן שלא חזרנו להיות בקשר לאחר המקרה. האם יכול להיות שעדיין יש בליבה עלי כ"כ הרבה שנים לאחר המעשה וזה מה שהורס לי? האם לא מספיק שבזמנו התקשרתי וביקשתי את סליחתה והיא אמרה שהיא סולחת?

או אולי זה קשור לכך שהתגרשתי?

אמנם כבר שאלתי פעם אם אני צריכה להתנצל לפני הגרוש אך אמרו לי שאת זה הגט עושה כבר ואין צורך להתנצל.

אשמח לקבל תשובה, אני מיוסרת מאד.

תשובה

שלום

אני מבין את הכאב שלך ואת החשש.
חז"ל הדריכו אותנו להתמקד באור ובעשיה, וכאשר באים ייסורים לא לנסות להסביר את מעשי ד' הנסתרים אלא לנסות לראות במה תוכלי את להתקדם מתוכם.
אני מציע לך לשבת ולבדוק במה את חושבת שתוכלי להתחזק, אם זה בבקשת סליחה ממי שפגעת בהם, אם זה בתפילה ועוד. אל תחשבי שבשל הדברים הללו קורים לך דברים, אלא השתמשי במה שקרה לך להתעוררות תשובה מצידך.
ד' אינו פועל ע"פ קללות, אלא לפי מעשי האדם. מצידך היי אשה ישרה ומוסרית, יראת שמיים ומקיימת מצוות, וד' יעשה הטוב בעיניו.
ההשקעה בטיפולי הפוריות חשובה, ויש להתמיד בה ובתפילה מעומק הלב, ובאהבת בעלך.

ברכה והצלחה בע"ה