האם יש לי סיכוי להקים בית קדוש אם נפלתי

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 21/01/07 16:43 ב בשבט התשסז

שאלה

אני בחורה מבית דתי. הייתה לי נפילה גדולה ויצאתי עם בחור מבלי שאף אחד ידע. הוא חילוני, היה לנו קשר ארוך. הקב"ה ריחם עלי נתן לי כוחות נפש להתגבר לקום ולעזוב אותו. אני מתמודדת עם תחושות קשות מאוד של חרטה ופחד. אף אחד לא יודע על זה.

אני רותה לתקן את מה ששעשיתי, רוצה להתחזק ולמצוא בן זוג ולהקים איתו בית משותף על ערכי היהדות.

אני לא בתולה, בעקבות הקשר איתו.

איך אני אצא עם בחורים שחושבים שאני בחורה בתולה ודתית? אני אתחיל את הנישואין שלי על בסיס שקר?

מה יקרה כשבעלי יגלה שאני לא בתולה?

אני יודעת שבכתובה יש הבדל בין בתולה ללא בתולה. הכתובה שלי תהיה שיקרית? מה עלי לעשות?

אני זקוקה לתשובה בהכי מהר שאפשר.

תודה.

תשובה

שלום וברכה
המצב בו את נמצאת אינו קל, ולא אנסה ליפות אותו. ברם, יש לך זכויות עצומות בכך שהיו לך כוחות נפש להתגבר ולעזוב, להתחרט ולתקן, ואין משהו גדול יותר מאשר הבחירה החופשית של האדם.

העובדה שאת לא בתולה אינה פוסלת אותך לנישואין. מובן שזה מסובך יותר אולם זו לא דרך ללא מוצא. לא מחכים עד שהוא ידע שאת לא בתולה לאחר הנישואין, כי אלו נישואי טעות ומקח טעות, והסתרת מידע גורמת הרבה פעמים לפירוק הנישואין. לאחר כמה פגישות, שכל אחד מתחיל לחשוף דברים עמוקים מעברו, מדברים על כך, ומסבירים שזו הייתה משובת נעורים וטעות, ובדרך כלל – כשיש אהבה גדולה ופתיחות וכנות בין בני הזוג הנישואין יוצאים אל הפועל. צריך כמובן לזכור שיש מקרים שהקשר מתפוצץ בשל כך, וזה חלק מתהליך התיקון והכפרה.

בשעה שבני הזוג יודעים על העבר של כל אחד מהם כותבים כתובה רגילה כי אין כאן הטעיה. אף אחד אחר לא צריך לדעת מזה.

כל טוב