האם יכול להיות שאין שום קירבה?

חדשות כיפה רבני מדרשת הבנות של עין הנצי"ב 13/05/05 17:44 ד באייר התשסה

שאלה

בס"ד

שלום וברכה כבוד הרב!

אני כבר בת 15 וכבר כשלושה חודשים שאני לא מתפללת מסיבה לא ברורה אבל אצלי בבית הספר אף אחד לא שם לב לזה אז יצא שבתת מודע שלי אני מרגישה שזה לא משנה אם אני אתפלל אולא אני אף פעם לא הרגשתי קירבה או רצון עז להתפלל ואני רואה בבי"הס שלי בנות שמתפללות באמונה רבה ובתנועות גוף של כוונה.

רציתי לדעת איך אני יכולה להרגיש את הקירבה ואת הכוונה שבתפילה ואולי אפילו את האהבה לקב"ה שאותה אני בהחלט רוצה להרגיש.

אני אשמח אם תוכל לענות לי על השאלה ( בקשה ) בהקדם האפשרי.

תודה מראש.

מחסרת הבנה ותשובות.

תשובה

כדי לנסות להרגיש איך התפילה מדברת אליי הייתי מציע לך בזמן התפילה או לפניה או אחריה , להתבונן בתפילת שמונה עשרה אפילו בברכה אחת ולחשוב למה אפשר להתכוון בברכה זו. אפילו הייתי מציע להתחיל מברכת "מודים" לחשוב על מה יש לי להודות, מהם "טובותיך שבכל יום עימנו". אני מקווה שבמשך הזמן תגלי כי תפילה שלא אנו חברנו יכולה להיות כאילו היא יוצאת מתוך נשמתנו ממש.
-ובכל מקרה אל תעסקי בהשוואה לבנות המתפללות בדבקות. לכל אדם יש את הרגשות והתחושות שלו ואין להשוות מאדם לאדם. עליך לעסוק בתחושותיך ולהגיע לאותה קרבה שאת מחפשת בדרכך ובקצב שלך.
בהצלחה
שמעון פיזם