האם זה גזל?

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת הגולן 10/12/09 10:03 כג בכסלו התשע

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני רוצה לקנות מוצר מסוים שהוא יותר זול דרך ארגון כלשהו. הארגון מוכר את המוצר לאנשים ששיכים לאותו ארגון, אם אני לא נמצאת באירגון ומבקשת ממישהו שנמצא שם שיקנה בשבילי זה נקרא גזל? או שזה רק לא מוסרי?

אודה לתשובתך

תשובה

שלום

אם אותו אדם אינו חורג מההיתר שהותר לו לקנות, מותר לו לקנות ולתת את הקניה לאחר.
אבל אם יש כלל באותו ארגון שיש איזה איסור לקנות לאחרים ולפעמים גם צריך לחתום על התחייבות שהקניה היא לשימוש אישי ברור שהדבר אסור