האם השואל הוא כופר?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 06/01/02 07:35 כב בטבת התשסב

שאלה

כבוד הרב,

רציתי לשאול - האם אדם מסוים שמאמין ביהדות בגלל שכך חינכו אותו ולו עצמו יש הרבה שאלות קשות מאוד בנושא אמונה שלעיתים מגיעים עד כדי שאלות שכופרות בעיקר האמונה - האם אדם זה נחשב כופר?

תשובה

בס"ד

שלום

העובדה שיש לאדם הרבה שאלות אינה גרועה. כך היה לאברהם אבינו, לאט לאט הוא מצא את הדרך והגיע. הבעיה היא עם מישהו שהולך אחרי תאוותיו ומוצא להם אחר כך צידוקים שונים באמצעות "שאלות" שהם למעשה "תשובות" על מה שהוא עושה.

כשאדם שואל ומחפש באמת תשובה, הוא ימצא!! אין כל חשש בשאלותיו. איננו רוצים שאדם יחיה בשקר, והאמת הרי היא גלויה למי שמחפש אותה.

על כן כל מי שיש לו שאלות - שישאל כמה שיותר. רק שיהיה ישר עם עצמו בענין התשובות לקבל מה שאמיתי ולברר מה שלא נתקבל אצלו.