האם העוגיות מותרות באכילה?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 04/06/08 15:34 א בסיון התשסח

שאלה

שלום כבוד הרב,

בבית יש לנו תנור עם 2 תאים, האחד לבשרי והשני לחלבי. אבא שלי אפה דבר חלבי בתא הבשרי ויומיים לאחר מכן אמא שלי אפתה עוגיות בתא הבשרי מבלי להכשירו.

האם העוגיות מותרות באכילה?

תודה רבה

וחג שבועות שמח

תשובה

ב"ה

שלום.

התנור צריך הכשרה והעוגיות אסורות בשימוש . מפני שהם "בלעו" טעם של בשרי - חלבי שנדבק בדפני התנור (למרות שעברו 24 שעות).

אכן זה קשה להפרד מעוגיות שבודאי טעימות אבל ההלכה היא שצריך לשמוח שמקיימים את דבר השם זו ההלכה שאוסרת את העוגיות באכילה.

וטעות לעולם חוזרת .(ט.ל.ח)

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.