האם המוות הוא טוב?

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 18/08/07 20:53 ד באלול התשסז

שאלה

שלום הרב,

אומרים ש''אי אפשר להעריך משהו אם אתה לא מאבד אותו'' ואני חושבת שבאיזשהו מקום זה נכון אפילו לא בהכול.

רציתי לשאול איך אפשר להעריך את כל מה שהקב''ה עושה למעננו, את כל הניסים והנפלאות, כי אחרי הכול אי אפשר להודות על משהו שלא מעריכים אותו, אז איך אני יכולה ללמוד להעריך את הקב''ה בלי ''לאבד אותו''?

ואז אני חושבת שהתודה שלי אליו תהיה יותר אמיתית ויותר מהלב.

בתודה, .

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בסד

שלום רב.

אכן ,רק מתוך החושך ניכר באור .ולכן אצלנו ביהדות היום מתחיל מהלילה ...כי מתוך הלילה אנו מערכים את היום את לטוב את היפה .את החיים והאור .
לכן קדם החומר לרוח בבריאה....כך אמרו רבותנו,"על הפסוק\" את כל אשר עשה והנה טוב מאד.":
ודרשו כי בתורתו של ר"מ כתוב [מוות] במקום מאד."
משמע כי המוות הוא טוב מאד ??ואמרים .\כן כן[ אילמלא המוות לא היה האדם מעריך את החיים.]
וכך אני מבין את שאלתך .אנו מערכים את המתנות הטובות שנתן השם רק מתוך [חסרונם]!
ולא חס ושלום חסרונו של הבורא. אלה חסרונם של המתנות לזמן קצר.
אבל אדם גדול יכל להגיע להודאה אמתית מבלי להגיע לחסרונם של המתנות חלילה.
בברכה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן