האם היה מותר לגור בגוש קטיף??

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 04/08/10 11:16 כד באב התשע

שאלה

שלום לכבוד הרב!

ראיתי שאלה באתר הידברות בה השואל שואל איך יתכן שהגירוש מגוש - קטיף קרה??? הרי התפללנו כ"כ חזק. הרב שם נתן לו תשובה ארוכה אבל מה שעניין אותי בעיקר היה ההתחלה של התשובה והיא, "למעשה גדולי הגור אמרו שאסור להתיישב שם כדי לא להרגיז את אומות העולם"

האם באמת כל גדולי הדור פסקו כך??? ואם כן איך זה שגרנו שם???

תודה רבה יוחאי.

תשובה

שלום

הגירוש קרה משום שכך הכריעה הממשלה. כשם שתפוח נופל אם אדם מנענע את העץ. יש גורם ויש תוצאה.
הקב"ה נתן לאנושות ולכלל ישראל בחירה חופשית לאן ללכת ולאן לא. נבחרי הציבור הכריעו לעקור ישובים וזה מה שהתרחש.
ד´ אינו מתערב בעולם בבחירה החופשית, כמאמר הגמ´ הכל בידי שמיים חוץ מיראת שמיים.
לכן העובדה שהגירוש קרה אינה מלמדת דבר על רצון ד´ אלא על מרחב הטעויות הגדול שהוא מאפשר לנו.

לגבי גדולי הדור- כשמם כן הם. הם הגדולים שמעלים את הדור, גדולים שהדור גם מזהה כגדוליו.
שאל את עצמך אילו ת"ח שאתה מכיר העלו באמת את התרבות הישראלית וכלל ישראל, אילו מהם אכן נתפסים בציבור כאנשי ערכים שרוממו את העם. ומאידך שאל מיהם הקוראים לעצמם ולנישה הספציפית שלהם ´גדולי הדור´, בעוד הם צדדיים, לא רלוונטים, וחרדים מכל תנודה תרבותית שאינה עולה בקנה אחד עם צרות השקפתם.

לאחר שגיבשת עמדה מיהם ת"ח מרוממי הדור כלפי ד´, שאל אם הם היו בעד הגירוש או נגדו.

כל טוב