האם גירוש יהודים זה עונש על גירוש הגר?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 18/08/05 17:34 יג באב התשסה

שאלה

הרב עוזיאל אליהו שלום.

יש אומרים ששרה אימנו עשתה טעות חינוכית בכך שגרשה את הגר ואנו משלמים על כך כעת ביוקר שמגרשים את המתיישבים מחבל קטיף מידה כנגד מידה.

איתי .ר .

תודה.

תשובה

ברכה ושלום.

חס ושלום מלומר ששרה אימנו עשתה טעות חינוכית .
היא פעלה בדיוק כפי שהיה צריך לפעול!!!
אם כבר, אז יש ביקורת סמויה של חז"ל על אברהם אבינו שהיה טפל לשרה בנביאות עד שהוצרך הקב"ה לומר לו "כל אשר תאמר אליך שרה שמע בקולה" ראה את דברי חכמים במדרש :

" שכן מצינו בישמעאל שהיו לו געגועים על אברהם אביו ולא רידהו ויצא לתרבות רעה ושנאהו והוציאו מביתו ריקם.

מה עשה ישמעאל כשהיה בן ט"ו שנה התחיל להביא צלם מן השוק והיה מצחק בו ועובדו כמו שראה מאחרים, מיד (בראשית כא) ותרא שרה את בן הגר המצרית אשר ילדה לאברהם מצחק וגו', ואין מצחק אלא עבודת כוכבים כד"א (שמות לב) ויקומו לצחק, מיד (בראשית כא) ותאמר לאברהם גרש האמה הזאת ואת בנה שמא ילמד בני אורחותיו, מיד - וירע הדבר מאד בעיני אברהם וגו' על שיצא לתרבות רעה
ויאמר אלהים אל אברהם אל ירע בעיניך וגו', מכאן אתה למד שהיה אברהם טפל לשרה בנביאות, מיד- וישכם אברהם בבקר ויקח לחם וחמת מים ללמדך שהיה שונא לישמעאל על שיצא לתרבות רעה, ושלחו הוא ואמו הגר ריקם וטרדו מביתו על כך, וכי תעלה על דעתך שאברהם שכתוב בו (שם /בראשית/ יג) ואברם כבד מאד במקנה וגו', היה משלח אשתו ובנו מביתו ריקם בלא כסות ובלא מחיה, אלא ללמדך כיון שיצא לתרבות רעה לא נפנה עליו, מה היה סופו כשגרשו ישב בפרשת דרכים והיה מלסטם את הבריות,"

הקב"ה הסכים עם שרה . וכל מה שעושה הממשלה בעיניין גירוש ועקירת יהודם מהבית שלהם (בהחלטה דמוקרטית ע"פ חוק מסודר) זה בניגוד לדעת רוב רבני ישראל שאמרו שאסור לעקור לא את החיים ולא את המתים מקברם.
אהו לא צריכים להתבייש בכל שהמתיישבים נשלחו לשם בשליחות ציבורית על ידי כח ממשלות ישראל.
ןפתאום באיזה קואליציה מוזרה של פיטורי שרים וצירוף מפלגה של אופוזיציה ובצירוף קולות ערביי ישראל (לא היה לזה תקדים) התקבל החוק (ראה אוסלו -גולדפרב-ממיציבושי..).

בברכה,

עוזיאל

.