האם אני צריך לברך את ברכת הגומל ?

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 01/03/10 06:13 טו באדר התשע

שאלה

שלום , לפני זמן קצר איבדתי שליטה על הרכב והייתי ממש קרוב לתאונה , פניתי שמאלה ברמזור וכתוצאה ממהירות גדולה מדי ואולי גם בגלל שהכביש רטוב החלקתי ואיבדתי שליטה , וממש בשניה האחרונה הצלחתי להשתלט על האוטו ולצאת מזה.

האם אני צריך לומר את ברכת הגומל ? ואם כן אשמח לדעת איך אני עושה זאת.

תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה!

לענ"ד, אכן יש לברך הגומל. מברכים את הברכה במנין כשעולים לתורה לאחר הקריאה (ניתן לבקש מגבאי לעלות אותך לתורה). נוסח הברכה מופיע בסידורים.

בברכה,

חיים דב בריסק