האם אישה במחזור טמאה?

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 29/01/09 19:40 ד בשבט התשסט

שאלה

אשה רווקה בזמן מחזור. האם היא "טמאה"? האם מותר לה לבשל לשבת למשפחה? מדוע לא לוחצים ידיים לנשים ? האם זה בגלל שיכול להיות שהן במחזור ? מהם האיסורים של רווקות במחזור.תודה

תשובה

שלום רב

אישה, מרגע היותה בת 12 כשקיבלה לראשונה מחזור היא טמאת נדה עד שתטבול במקווה. לרווקות אסור לטבול במקווה, לכן כל הנשים הרווקות הן טמאות בטומאת נדה.

אין לכך כל השלכה, פרט לנושאים הקשורים לצניעות. אסור לגעת באישה רווקה, בשל כך שזה מהווה קירבה אסורה לעריות, שיש ציווי על גברים להתרחק מהן מאוד מאוד.

יש מי שאומרים שמתי שאישה במחזור שלא תסתכל על ספר התורה, ושלא תיכנס לבית קברות. אלו רק מנהגים שנובעים מהקבלה, ואין כל חובה לנהוג לפיהם.

ראה שו"ע אבן העזר, סימן כא.

אריאל
(המשיב אינו רב)