''האח הגדול'' וחילול שבת.

חדשות כיפה חברים מקשיבים 22/12/09 21:34 ה בטבת התשע

שאלה

שלום,

ישבתי היום בדירה שלי בשירות הלאומי וראיתי את האח הגדול עם שאר השותפות שלי לדירה. שמתי לב בשלב מסוים שחלק מהתוכנית צולם בשבת. תהיתי לעצמי האם מותר לנו לראות את זה, הרי אסור להנות מחילול שבת (לא שנהנתי כל כך) במיוחד חילול שבת שנעשה על  ידי יהודים. האם מותר לקבל "הנאה" מתוכנית כזו? או שמא מותר בגלל שזה נעשה בכל מקרה ללא קשר אלי?

תודה

תשובה

שלום רב

יישר כח על השאלה היפה.

את בהחלט צודקת, ומכיון שהתוכנית צולמה במיוחד בשבת, אסור לצפות בה.

בודאי שאי אפשר לומר שהחילול שבת נעשה ללא קשר אלייך. חילול השבת נעשה לטובת כל הצופים בתכנית, ואת אחד הצופים.

אני אוסיף ואומר, שיש בעיות רבות נוספות בצפיה ב'אח הגדול' - חוסר צניעות, מציצנות וכו', ולכן עדיף להמנע מצפיה בתכנית זו עד כמה שאפשר

בהצלחה רבה

טוביה
tsbias@Actcom.co.il