האדם מין הקוף?!??!

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 30/11/08 17:50 ג בכסלו התשסט

שאלה

השאלה נובעת מהיתקלות בדברים במהלך לימודים אקדמאים ולא חס ושלום מכפירה, אבל בכל זאת אני צריך לדעת מה התשובה ההלכתית בנוגע ל"תפיסת הדרוניזם" והמפץ הגדול- כמו כן מה ההתייחסות לתאוריה שהאדם בא מהקוף (תאורייה שמאמתים בין היתר בעזרת אנשים נדירים שכיום נולדים עם זנב)אשמח לפירוט ככל שניתן!

תודה רבה.

תשובה

אתן רק תשובה אחת ראשונית -
יתכן שהגוף של האדם עבר שנוי צורה במשך השנים. אין לנו מידע הסטורי, אבל הנשמה שהיא זו שעושה את האדם לאדם -= היא שנשמה מיוחדת שבודאי לא התפתחה מהקוף, אלא ניתנה לנו מאת הבורא ית' ."ויפח באפיו נשמת חיים... ויהי האדם לנפש חיה". והתרגום של שונקלוס שם מסביר שמדובר ביכולת האנושית הייחודית של "דעה ודיבור.".
יש הרבה ספרות שנכתבה בענין . אני בטוח שאין בעיה למצוא את הדברים.