ד''ת לשבת שקלים - הטייקונים והאביונים פוסעים יד ביד

חדשות כיפה חברים מקשיבים 16/02/12 22:06 כג בשבט התשעב

שאלה

["הֶעָשִׁיר לֹא יַרְבֶּה וְהַדַּל לֹא יַמְעִיט מִמַּחֲצִית הַשָּׁקֶל לָתֵת אֶת תְּרוּמַת ה' לְכַפֵּר עַל נַפְשֹׁתֵיכֶם"]

(שמות ל', י"ג-ט"ו)

פרשת שקלים – עם ישראל תורמים מחצית השקל למשכן.

למה רק חצי שקל? למה לא לתת שקל. אם כבר נותנים אז נותנים. זה משהו הישראלים האלה..

אבל לא. הציווי הוא דווקא מחצית השקל. העשיר לא ירבה והדל לא ימעיט.

גם אם יש לך מיליונים – תתרום רק מחצית השקל.

גם אם אתה עני – עדיין אתה חייב לגרד מחצית השקל ולתרום.

אחד ההסברים הוא שמדובר בהבנה שאני תמיד חלקי. תמיד חצי.

רוצה להגיע לאחדות? תתבטל לזה שאתה חלקי. אתה צריך את האחר, אתה צריך את החבר, אתה צריך את כלל ישראל. הסיפור שלך הוא לא סיפור אישי. זה לא מסע אישי שלך. זה מסע של כולם ביחד.

אתה חלק מהכלל ואתה לא יכול לבד. אתה רק חצי.

אם תזכור את זה ותעלה את זה למשכן – נזכה כולם להשראת השכינה.

אבל אם תחשוב שכבר יש לך הכל – שאתה כבר הכל, שאתה שקל שלם – אתה תהיה בנפרדות.

לא תזכה לאחדות.

דבר נוסף שאנחנו יכולים לקבל מתוך פרשת שקלים, זאת ההבנה שיש כאלה שהם אחרים ממני, ובכל זאת יקרים מול השמיים באותה מידה כמוני. לכל אחד מאיתנו יש נשמה קדושה.

לדעת ללמוד להכיל את העשיר ועני ממני בממון, העשיר ועני ממני בדעות,

העשיר ועני ממני בחכמה, העשיר ועני ממני בכל דבר..

אף אחד לא יכול לדעת מה מקור נשמתו ונשמת חבירו, אי אפשר לעשות השוואות.

גם אם על פני השטח נראה שזה עשיר וזה עני,

יכול להיות שבפנימיות או פוטנציאל הדברים הפוכים לגמרי.

כולנו מחצית השקל. מצד אחד חלקיים ומצד שני זורח בנו אור אלוקי אינסופי.

שנזכה כולנו לראות את הטוב בתוכנו וכל הסובב אותנו.

כל אחד חצי, וכולנו ביחד שלם.

שבת של שלום ושלמות,

חברים מקשיבים.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן