דתי וחילוני

חדשות כיפה הרב דוד סתיו 21/11/01 04:46 ו בכסלו התשסב

שאלה

איך אתה יכול להתחיל להיות דתי?

תשובה

בס"ד

לחדי שלום,

ניתן לגשת במספר דרכים לעולמה של תורה. כבר אמר הלל לאותו אדם שביקש ללמדו את כל התורה "על רגל אחת" – "מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך". מאידך, פירושו הוא זיל גמור (השאר הוא הפירוש ילך ללמוד).

עקרון חשוב למדנו בדבריו של הלל, והוא הצורך להיות מוסרי כבסיס ללימודי היהדות. אלא שמוסריות זו אינה צומחת בחלל ריק ואם אנו מבקשים לעשותה מוחלטת ולא יחסית וקופצנית, הרי שאנו חייבים לקבל על עצמנו עול מלכות שמים, ואח"כ עול מצוות.

עצתי לך שתפנה לאדם דתי וירא שמים אותו אתה מכיר ויוכל להפנות אותך לאנשים רבנים ומחנכים שיוכלו להדריך אותך בדרך העולה בית-אל.

בברכה, הרב דוד סתיו