דתיה ו....צבא

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 16/12/09 14:40 כט בכסלו התשע

שאלה

אני בחורה דתיה, שומרת שבת ונוהגת על פי כללי ההלכה.

שמעתי שיש איסור לבנות דתיות ללכת לצבא, אך אני ממש רוצה לעשות זאת, להגן על המדינה, לתרום לה ע"י שירות צבאי. זה ממש ממש חשוב לי..ורציתי לדעת האם קיים היתר מסוים שיאפשר לי ללכת לצבא?? או שזה אסור באופן מוחלט ללא שום היתר?

תשובה

שלום

עקרונית ישנה מצווה על בנות להתגייס, כחלק ממלחמת מצווה כיום של כיבוש הארץ והגנת כלל ישראל.

כיום הצבא מעורב, ועל כן בנות אינן יכולות לשרת כיוון שהמערכת הצבאית היא היררכית וזה אינו צנוע וגורם למצבים בעייתיים ביותר ביחסי מפקד-חיילת. בנוסף, הפעילות עצמה היא גופנית ואין זה צנוע שיהיה מעורב, גם כערך עצמי של צניעות, וגם כגדר בפני סיפורים לא טובים הצומחים מכך.

בע"ה בעוד כמה עשרות שנים כשהצבא יהיה מופרד לבנים ולבנות, בצורה צנועה, בנות יהיו חייבות בגיוס אם עדיין נהיה במצב מלחמתי.

על כן אל תתגייסי, אלא תרמי לחברה בשירות לאומי משמעותי.

באם בכל זאת תתגייסי, לכי לפני כן למכינה קדם צבאית לבנות דתיות, שם תתחזקי ותתכונני לאתגרי הצבא מבחינה דתית.
כמו כן, התגייסי ליחידה שאינה קרבית אלא כזו בה יחסי המפקד-חיילת אינם לחוצים.

בהצלחה