דרך יהודית

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 13/01/11 20:56 ח בשבט התשעא

שאלה

שלום כבוד הרב אבא שלי אינו דתי רציני אבל אני קיבלתי על עצמי לא לראות טלוויזיה שאני מצטער שנמצאת בביתי שאלתי אליך היא כזאת: אבי מבקש ממני להקליט לו תוכנית בטלוויזיה ואני יודע שזה שאני מקליט לו תכנית זה מחרב את הנפש האם אני במקרה כזה עובר על עבירה, האם זה דומה לבן שקונה סיגריה לאביו ואם כן מה הדין במקרה הזה והאם כאשר אני לא מקליט לו את התוכנית שביקש האם אני עובר על כיבוד אב ואם

תודה מראש דוד

תשובה

שלום וברכה

ראשית, הרבה חיזוק בדרכך, והצלחה גדולה.

בהתנגשות שבין מצוות כיבוד אב ואם ועשיית עבירות נאמרה הלכה מפורשת כי אם מדובר בעבירה מוגדרת של ממש - המחויבות שלנו לקב"ה קודמת למחויבות שלנו לכיבוד אב ואם.
אולם, ראיית תוכנית בטלוויזיה, על אף שהיא מזיקה פעמים רבות, אינה יכולה להיות מוגדרת כעבירה מוחלטת. בשל כך - אל תסרב להקליט את התוכנית לאביך, ולגבי עצמך זו לא עבירה. עשה את הפעולה הטכנית של ההקלטה, ואם אתה יכול לא לצפות בה בשעה זו - עשה כפי שקבלת על עצמך.

כל טוב