דרך ארץ בפלאפון

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 18/07/09 23:22 כו בתמוז התשסט

שאלה

בס"ד

שלום לכבוד הרב!

אני באופן אישי נעלב מכך שמשהו לא חוזר אלי לאחר שהתקשרתי אליו.

כדי לא להעלב ולכעוס מזה אני פשוט מחזיר באותה מטבע אם מישהו לא חוזר אלי אני גם לא חוזר אליו כשאני רואה שהוא התקשר (לא מסנן!)

פעם פעמיים כדי שיבין את המסר. אני גם יוצא מנק' הנחה שאם הוא לא חוזר זה כי הוא לא חושב שזה מעליב ולכן אם יעשו לו כך הוא לא יעלב. מדובר לדעתי בנורמת התנהגות שמשתנה מאדם לאדם לכן אין בכך ,לע"ד, פגיעה או נטירה. כמו כן זה עוזר לי להתרחק ממדת הכעס "שהיא מדה רעה..."

האם אני נוהג כשורה?

תודה רבה!

תשובה

אין חובה לחזור אל מי שהתקשר!
איש לא יחייב את חבירו לדבר איתו אם לא נח לו!!.
זכותך שלא לענות או לא לבנחזיר צלצול, ג ללא קשר לכך שהוא עושה כך.
אמנם, היום יש איזה ציפיה של אנשים שכל אחד צריך להיות זמין בכל שעה כשהם רוצים לדבר איתו, לכן אני שמתי הודעה בתא הקולי שלי, בה אני מתנצל שאינני חוזר אל אנשים. כל אחד יבין ויקבל .