דע מה שתשיב

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 12/02/07 15:39 כד בשבט התשסז

שאלה

איך היהדות מתמודדת עם סגירת מעגל חשמלי בשבת כאשר עפ"י תורת הקוונטים יש סיכוי שאלקטרונים בכ"ז ינפצו את מחסום המתג? (מה שאומר שהמעגל בעצם תמיד סגור)

תשובה

בעזה"י

שלום,

איך אתה מתמודד עם החושך למרות שע"פ תורת הקוואנטים ייתכן מאד שאלקטרונים מנפצים ברגעים אלו ממש את מחסום המתג?

האם אתה נמנע מלהדליק את האור?
הרי המעגל בין כה וכה סגור?

חז"ל אסרו לאכול שקצים ורמשים אך לא אסרו פלאנק שבמים ויצורים חד תאיים...
מדוע? מפני שהם חסרי חשיבות ממשית מבחינת היחס שלנו.

המציאות ההלכתית נקבעת על פי יחס האדם אליה ולא באופן אמפירי מדעי.
כך שהשאלה איננה רק האם המעגל סגור אלא מה ההשלכות שיש לכך מבחינתי...

ואידך פירושה זיל גמור

בברכה,
אור
צוות ישיבת צפת