דעת הריצ''ד

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 05/03/07 09:41 טו באדר התשסז

שאלה

לאחרונה הובא לידי ספר החידושים של הריצ"ד (רבי יוסף צבי דינר- הוצאת מוסד הרב קוק)

ממה שנראה הוא לומד בדרך שונה מהמקובל.

שאלתי מתחלקת לכמה סעיפים:

1.כיצד נקראת דרך הלימוד שלו (האם זה נקרא מחקר או רבדים כשהוא כותב "התלמודים למדו שלא כדרך המשנה" לא ציטוט מדויק)

2. מה היה יחס גדולי ישראל בתקופה אליו?

3.האם מותר ללמוד ספר זה לבד או עלי להשיג הדרכה של רב או חברותא בוגרת. (התחלתי ללמוד לבד כשראיתי את ההוצאה והכריכה ה"מסורתית"...)

או שכדאי בכלל להניח לספר זה?

אשמח לקבל תשובה בהקדם.

תודה וחג שמח!!

תשובה

שלום וברכה
הרב דינר זצ"ל היה צדיק עליון, מנהיג היהדות החרדית בקהילת אמסטרדם המיוחדת וראש בית המדרש לרבנים.
דרך הלימוד שלו הייתה דרך מיוחדת. הוא לא היה יחיד בה, אולם היא חותרת לאמתתה של תורת אמת, ודברים כמו שהתלמודים לא למדו בדרך המשנה מופיעים כה הרבה בדברי אחרונים ואפילו ראשונים, כך שלא ברורה התמיהה.
כדאי מאוד ללמוד גם את דרכו, כי הוא פותח שערים רבים ללימוד ולהבנת הדינאמיקה של דף הגמרא.
אם יש אפשרות לחברותא – מה טוב.

כל טוב