דיני נוסע בפורים

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 06/03/12 21:52 יב באדר התשעב

שאלה

ערב טוב,

אנחנו ירושלמים. בעלי נמצא כעת בחו"ל ועתיד לשהות שם עד יום חמישי בבוקר. אז הוא יצא לדרכו חזרה לארץ, וצפוי להגיע הביתה בזמן לקריאת מגילה ביום חמישי בערב.

א. האם הוא מחוייב בקריאת מגילה בחו"ל ביום רביעי בערב?

ב. האם הוא מחוייב במצוות היום (קריאת מגילה, משלוח מנות, מתנות לאביונים, סעודה) במהלך יום חמישי, בו ישהה בדרכים (טיסות)?

תודה, פורים שמח

תשובה

שלום
א-ב: מחויב. ובליל חמישי ישתדל לשמוע את ברכות המגילה מאדם אחר, ואם הוא קורא לעצמו לא יברך, מפני שיש אומרים, שכיוון שכבר עשה פורים ביום י"ד, אינו צריך לקיים עוד יום פורים.

ולהן הרחבה ומקורה תשובה מספר פניני הלכה מאת הרב אליעזר מלמד שליט"א ועיינו בספר באתר ישיבה
http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?cat=395