דיני מיתה

חדשות כיפה מכון שלזינגר 01/01/07 18:46 יא בטבת התשסז

שאלה

אני מתנדבת נוער במד"א והיו לי מס' החייאות בהם האדם נפטר.. אני לא ממש יודעת הלכות לגבי אדם שנפטר ואיך מתנהגים איתו ולאחר ההחייאה הייתי רוצה לדעת מהן ההלכות והאם אני צריכה לומר עליו שמע ישראל וכו' אני ממש לא יודעת כלום בעיניין הזה אני ישמח שתענו לי כמה שיותר מהר בתקווה לשיתוף פעולה..

תשובה

אחרי שהחולה נפטר אין צורך לומר שמע ישראל.
אם מדובר בבית ביום חול, מה שכדאי לעשות - ברשות המשפחה - לעצום את העינים, לסגור את הפה, לישר את הידים ורגלים ולכסותו בסדין.
אם מדובר ברחוב, לעשות כנ"ל לפני הפינוי.
בשבת, בבית משאירים אותו ורק מכסים אותו עם סדין.

השאלה נענתה ע"י: רבני מכון שלזינגר