דיני הרחקות - מחזור ארוך

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 23/11/16 00:08 כב בחשון התשעז

שאלה

כבוד הרבה שלום וברכה

אני חצי שנה אחרי לידת בתי הבכורה ולצערי מאז הלידה המחזור שלי משובש מאוד. (אני בטיפול אצל רופא מומחה)

מהלידה הזמן הכי ארוך שהינו מותרים היה שבוע פלוס 3 וזה היה בפעם האחרונה (בפעם אחת לפני אחרונה קיבלתי 3 ימים אחרי המקווה) ואני מרגישה שהריחוק הפיזי מרחיק אותנו גם נפשית ולצערי הרב רוב הזמן אנחנו אסורים מאחר וגם המחזורים ארוכים יותר מהרגיל. (חשוב לציין שיש ביניינו אהבה גדולה מאוד)

רציתי לשאול אם יש מקום להקל טיפה אפילו רק למגע בסיסי או כל דבר אחר שיקרב אותנו גם כשאנחנו רחוקים פיזית?

בתודה מראש

ולילה טוב

תשובה

לשואלת שלום
ראשית כל - מזל טוב! יהי רצון שתזכו לגדל את ילדכם בנחת ובשמחה ותורה ולמעשים טובים. אמן.
ההתמודדות שלכם היא קשה מאוד. כאשר זמן ההיתר הארוך ביותר הוא עשרה ימים, הדבר מאתגר בצורה לא רגילה את שלום הבית והזוגיות. הגיוני מאוד שהריחוק הפיזי מרחיק נפשית, שהרי החיבור הפיזי הוא הביטוי העליון של החיבור הרוחני.
אין אפשרות להתיר הלכות בדיני הרחקות בנסיבות הללו, יחד עם זאת אני ממליץ לך [להיות בקשר רציף עם רב] במקביל לטיפול הרפואי ולברר האם באמת אתם אסורים בכל פעם שיש אי סדירות וסתית.
בהצלחה רבה, ורפואה שלמה במהרה.