דיני הפרשת חלה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 27/04/10 10:36 יג באייר התשע

שאלה

שלום כבוד הרב.

א. קשה לי ללוש ביידים 2 ק"ג בצק. האם מותר לי להכין ב2 קערות נפרדות 1 ק"ג בצק, לחבר אותם אחרי הלישה לקערה אחת ולהפריש חלה?

ב. הפרשת חלה עושים לפני התפיחה או אחרי?

ג. מה הכי טוב לעשות עם החלה שהפרשנו?

ד. אישה נידה יכולה להפריש חלה ולברך?

ה. "על שלוש עברות נשים מתות בשעת לידתן..." אני בהריון, וממש נדיר שאני עושה הפרשת חלה, האם יש לי סיבה לחשוש?

תודה רבה.

תשובה

ב"ה

שלום.

1)כן.
2)מרגע שזה הפך להיות "עיסה" עד אחרי האפיה .(ניתן להפריש חלה גם מהמוצר המוגמר..)
3)לשים ב2 שקיות בפח או לשרוף בתנור ואח"כ לפח.
4)כן.
5)לא. ובעזרת השם הכל יעבור בשלום אמן.

אגב,שעורי הפרשת חלה הם : על פחות מ-1666 גרם-לא מפרישם כלל .מ-1666 גרם ומעלה-מפרישים חלה בלי ברכה.מ-2486 ומעלה מפרישים בברכה. ומדובר על שיעור הקמח שיש בעיסה ללא התוספות.

מפרישים מעט מן הבצק ומחזירים אותו לעיסה ומברכים:
בָּרוּךְ אַתָּה ה’ אֱלֹהֵינוּ מֶלֶךְ הָעוֹלָם, אֲשֶׁר קִדּשָׁנוּ בּמִצְוֹתָיו וצִוָּנוּ להַפְרִישׁ חַלָּה תּרוּמָה:

לוקחים קצת מהעיסה ואומרים: "הֲרֵי זוּ חַלָּה"

ויהי רצון שהקב"ה יברך אתכם ללידה קלה ומהירה מתוך נחת ושמחה ותזכו לברכץת השם עליכם ברוניות ובגשמיות אמן.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.