דיני הבדלה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 23/11/13 21:17 כ בכסלו התשעד

שאלה

שלום כבוד הרב,

יש לנו הבדלה במוצאי שבת בסניף,והיום למשל לא שמעתי את ברכת המבדיל בין קודש לחול ושמעתי בוודאות רק את ברכת בורא פרי הגפן.

האם עליי לעשות הבדלה שוב או רק לברך את המבדיל בין קודש לחול?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום לך

עליך להבדיל מחדש כולל גפן וברכת הבדלה
אם שמעת את ברכת הבשמים והרחת בשמים או שמעת ברכת מאורי האש ונהנת מאור הנר - תדלג על ברכות אלו.

אסור לך לאכול או לשתות עד הבדלה

בברכה דוד לוי

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן