דיני גרים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 25/08/08 10:43 כד באב התשסח

שאלה

לכבוד הרב שלום רב!!

קראתי בספר של הבית יוסף לרבי יוסף קארו בהלכות גרים שאם אדם התגייר בינו לבין עצמו ולא בפני שלושה הגיור תופס לגבי נישואין עם ישראלית אך לא לגבי קיום תורה ומצוות,שאם לא נתגייר בפני שלושה תלמידי חכמים הדבר מעכב.

מבקש הסבר לגבי הלכה זאת ,והאם גם היום נוהגים כך.

תשובה

שלום וברכה

יש כאן כמה וכמה טעויות.
רבי יוסף קארו כי לשיטות מסוימות הטבילה והמילה יכולים להיות שלא בפני שלושה דיינים, אולם קבלת המצוות חייבת להיות בפני דיינים. לאמור: אין גיור בכלל בלי בית דין – השאלה היא איזה חלק מתהליך הגיור צריך בית דין ואיזה אפשרי בדיעבד בשניים.

כל טוב