דיני אישות

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 04/02/07 21:07 טז בשבט התשסז

שאלה

כבוד הרב שלום, אני חוזרת בתשובה. בעוונותי הרבים קיימתי יחסים, ואנני בתולה. כיום, אני עומדת לפני חתונה לבחור חוזר בתשובה, כמוני, ב"ה.

שאלתנו היא לגבי דיני אישות. מאחר וידוע לנו כי בערב החתונה, לאחר קיום יחסים, יש צורך לספור 3 ימי נידה וכו'. השאלה האם גם עלינו חל העניין??

האם מאחר ולא יהיה דם, עדין עלי לטבול ולשמור?

תודה.

תשובה

שלום לך!
האיסור הוא להתקרב לאשה שנטמאה מדם בתולין. ולכן- אם לאחר קיום יחסים ראשונים אין דם בתולין אין איסור להמשיך לגעת, בדיוק כמו שבמציאות שבביאה שניה או שלישית עדיין יש דם בתולים- האשה שוב נאסרת על בעלה.

מזל טוב והמון שמחה!

נועה ועמיחי דמארי,

צוות ישיבת צפת.