דינו של ליל יז בתמוז

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 07/07/09 11:24 טו בתמוז התשסט

שאלה

שלום לרב,

יש לי יום הולדת בי"ז בתמוז. ברצוני לחגוג את היום הולדת באירוע סמלי של ארוחת ערב עם חברים במסעדה בשרית.

על אף שהאירוע יהיה סמלי בלי חגיגות מיותרות-ברצוני להקדיםולעשות את האירוע ביום רביעי ערב י"ז בתמוז. כמדומני-הפתרון הזה הוא הנכון כיוון שאין ברצוני לעשות את האירוע בתוך שלושת השבועות שמתחילים רשמית רק ביום חמישי בבוקר.

שאלתי- האם עדיףלעשות את האירוע בערב י"ז יום רביעי או ביום חמישי מוצאי י"ז?

בברכתתודה מראש

תשובה

בס"ד
שלום רב,
התענית לכתחילה צריכה להתחיל בליל י"ז בתמוז. התחלת הצום מהבוקר היא הקלה מסוימת. מבחינה זו עדיף מוצאי היום (אור ליום שישי יח בתמוז) על ערבו. אם כי צריך להביא בחשבון את כל המגבלות ההלכתיות של שלשת השבועות.
הייתי ממליץ לך להקדים את החגיגה ביום נוסף (טז תמוז) וכך לא להגיע למגבלות של ימי בין המצרים.