דינוזאורים

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 07/03/07 20:46 יז באדר התשסז

שאלה

מתי היו הדינוזאורים על פי היהדות????

האם ביחד עם נוח לפניו או אחריו????

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום!
יש לכך תשובות רבות ומגוונות.
יש שאומרים שהמבול היה כל כך עצום שהוא גרם לעצמות הדינוזארים להיראות עתיקות יותר במיליוני שנים,
ויש שאומרים שיכול להיות שהם יצורים שהיו חיים בששת ימי הבריאה- לפני שהאדם נוצר, וכיון שאלף שנים בעיניך כיום אתמול" כלומר- הזמן כפי שהוא כיום הוגדר רק עם בריאת האדם- יכול להיות שכל יום לפני בריאת האדם היה בעצם מליוני שנים ולכן יכולה להיות מציאות שהדינוזארים אכן חיו כאן לפני מליוני שנים.

דבר נוסף- "בראשית ברא אלוקים את השמים ואת הארץ" אך לא הובטח לנו שאנו העולם הראשון שהיה קים על הארץ הזו.
יכול להיות שהיו עולמות נוספים- וביניהם עולם הדינוזאורים שהיו קיימים על הארץ הזו, נהפכו לתוהו ובוהו, ועליהם נוצר העולם שלנו.

מי יודע?
לה' פתרונים.
מה שבטוח הוא שעצם מציאת עצמות דינוזאורים מלפני מליוני שנים לא מזיזה אותנו כהוא זה מהאמונה שלנו שה' ברא את העולם שלנו, ולפני 5,767 שנים.

בברכה,
נועה ועמיחי,
צוות ישיבת צפת.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן