דייטים בשלושת השבועות

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 30/06/07 23:38 יד בתמוז התשסז

שאלה

שלום כבוד הרב, שבוע טוב.

לפני מס' שנים כשהייתי אמורה להכיר בחור בשלושת השבועות, קיבלתי ממנו הודעה שהוא מעוניין לדחות את הפגישות שלנו עד אחרי שלושת השבועות בטענה שמדובר בזמן קשה לישראל ועדיף לא להתחיל דברים חדשים וחשובים בזמן זה אם רוצים שהם ילכו טוב.

מנסיוני האישי- מודה שבעבר התקשתי במציאת דירה בתקופה של שלושת השבועות, ואז זה בא לידי ביטוי בצורה חזקה יותר.

אשמח לקבל את הדרכת הרב בעניין, ואם יש מקורות לכך אשמח אם הרב יציין אותם.

תודה רבה וצום מועיל.

תשובה

אין שום מקור שאוסר להתחיל דייטים בבין המצרים. אדרבה ההלכה קובעת שמותר להתארס אפילו בתשעה באב שמא יקדמנו אחר (שו"ע או"ח תקנא,ב)
מה שכן נמנעים מלקנות משהו חדש שמחייב ברכת שהחיינו, או שמחכים לשבת כדי לברך שהחיינו לפי חלק מהפוסקים.
מה שמפור שבהלכה הוא למעט בשמחה רק משנכנס אב. לגבי מציאת דירה אין מניעה אם זה הזמן שצריך לשכור. לגבי קניה תיתכן בעיה של שהחיינו (או הטוב והמטיב אם הקניה נעשית עבור משפחה, שו"ת הלכות קטנות חלק ב סימן קעה ), אם עוברים לגור בבין המצרים.