דיבור

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 07/02/08 18:52 א באדר א'

שאלה

לכבוד הרב שלום!

הכרתי נער חוזר בתשובה, כדי לעזור לו לחזור בתשובה. הוא ביקש עזרה באחד מהאתרים באינטרנט ואני התנדבתי לעזור לו. (כרגע אני בשירות והוא בכיתה י'). תוך כדי שעזרתי לו נוצרה בינונו חברות, והיה לנו נחמד. תמיד הוא התקשר לשאול שאלות בדת ותמיד זה גם גלש, הוא סיפר לי מה עובר עליו בתור אחד חוזר בתשובה לבד וכו' וכו' ואני עזרתי לו גם נפשית.. לא רק בלהסביר תכלס את המצוות. הבעיה שהתעוררה עכשיו היא שבעצם אנחנו מדברים לכיף, זה מגיע לצחוקים וכו' ואסור לעשות את זה. דיברנו על זה וגם הוא מסכים איתי על זה אבל מאוד קשה שיותר לא נדבר ואני ממש לא יודעת מה לעשות כרגע כי אנחנו מדברים הרבה דיבורים של סתם וגם הוא מסכים איתי שזה אסור אבל אנחנו לא יודעים מה לעשות. אמרתי שאני אמצא לו מישהו מראש יהודי או משהו כזה והוא מתנגד בתוקף. מה עלינו לעשות?

תשובה

תקפידי לא להיפגש עימו בשום אופן.
כמו כן אל תדברי איתו בטלפון אלא רק דרך המייל או צ'ט, וכך יהיה לכם יותר קל להתעסק רק בדברים רציניים.