דיבורים בתפילה

חדשות כיפה חברים מקשיבים 10/08/06 14:53 טז באב התשסו

שאלה

בבית הכנסת שלנו יש כל הזמן דיבורים וכשאני ואבי שם אנחנו מרגישים בשוק לא בבית כנסת בכלל

וגם הגבאים שאמורים לטפל בזה אחד מהם יש לו פחות השפעה והוא נגד הדיבורים, והשני הוא חלק מהדברנים הכבדים..........

מה לעשות??

ועוד דבר אני ה"בעל קורא" בשבתות. והרעש מפריע לי לקריאה כי בהתחלה כשלא קראתי הרבה- היה שקט- כדי לעודד אותי להמשיך לקרוא,(ואם היה רעש זה כי היתה לי טעות ואז ידעתי שזו טעות ותיקנתי) אבל עכשיו שכבר קראתי הרבה יש רעש וזה מערר לי את הביטחון מהיסוד לגמרי...ואני לא רוצה להיות זה שיחולל את המהפך בבית הכנסת שיהיה שקט כי אני בסך הכל ילד....אז אם אני עוצר כמה פעמים אני חושש שמישהו יקח את זה אישי יעלב ואז יגידו עלי כל מיני דברים- אני יודע שאני צודק אבל אני רוצה לדעת איך אני יכול לגרום שיהיה שקט לפחות בקריאת התורה.!!!!

ניסיתי הכל לעצור אחרי פסוקים, לבקש מהגבאי, שום דבר לא עוזר!!!!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה
אשריך ואשרי חלקך! הלואי שירבו כמותך. אתה צודק בכל מילה. אכן, קשה מאוד להתגבר ולתקן ציבור שלם. המשנה-ברורה בסימן קכ"ד, סעיף ז' כותב -
"כתב באליה-רבה בשם הכל-בו: אוי להאנשים שמשיחים בעת התפלה, כי ראינו כמה בתי-כנסת נחרבו בשביל עוון זה, ויש למנות אנשים ידועים להשגיח על זה".
וכן בהלכות קריאת ספר תורה, סימן קמ"ו -
"כין שהתחיל הקורא לקרות בספר-תורה אסור לספר אפילו בדברי-תורה אפילו בין גברא לגברא (בין קריאה לקריאה)".

זאת אומרת שזו לא רק מידה או הנהגה טובה אלא ממש הלכה מפורשת בשולחן-ערוך. לצערנו, רבים אינם מקפידים על כך, ומסתבר שאינך "בודד במערכה". קשה מאוד להשפיע על אנשים לשנות ממנהגם. אולי אפשר לדבר עם הגבאי שהוא נגד הדיבורים ולעורר אותו לנסות למצוא דרכים להשפיע. האםאין רב לבית-הכנסת? סביר להניח שדרוש מאמץ שיקח זמן עד שהוא יוכל באמת להשפיע. אם אתה רואה שאין כל דרך, הרי "אין עליל המלאכה לגמור". במקום שאתה לא מסוגל להשפיע אין הדבר מוטל עליך. יכול להיות שאם תאמר שאתה מפסיק לקרוא בגלל הדיבורים, הגבאי השני גם כן יחשוב אם כדאי להפסיק את נוהל הדיבור. בשביל עצות מעשיות יותר, כמובן צריך לראות את הדברים מקרוב. באופן כללי, נראה שדיבור ישיר עם כל אדם בנפרד משפיע יותר מדיבור אל ציבור. בכל אופן, הכי חשוב שתישאר חזק בעמדתך ותעורר במקום שכן יתכן שישמעו דבריך, ובעזרת ה' לאט לאט תצליח גם להשפיע.

בהצלחה!
חזי וסרטיל
heziw1@gmail.com

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן