דיבוב- קול אישה??

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 20/12/06 01:04 כט בכסלו התשסז

שאלה

שלום!

כבר הרבה מאד זמן שאני מתעניינת בדיבוב (דיבוב- הקלטה מחדש של פסקול לסרט בשפה אחרת עמ"נ לתרגמו...).

רציתי לשאול, האם יש בדיבוב בעיה כלשהיא של צניעות?

יכול להיות שמטעם של "קול באישה", כי זה סוג של משחק-קולי, בלי לראות את השחקן, אך מצד שני, זה כמו לשדר ברדיו וכדו', לא? הרי לא יודעים לקשר בין הקול לשחקן...

תודה רבה!

~ת.

תשובה

השאלה הגדולה בדיבוב היא מה מדבבים. במידה ומדובר בדיבוב שאיננו בעייתי מצד תוכנו - אין זו סצינה חושנית או ייצרית, אלא זהו דיבור רגיל בעל אופי של שיחה וכדומה, מותר. אך אם הדיבוב הוא בעל אופי לא צנוע כמפורט לעיל, אסור אף על פי שהשומע לא מקשר בין הקול לדמות.
לגבי שירה נחלקו הפוסקים - ישנם המתירים 'קול באישה' בהקלטה וישנם האוסרים אף בהקלטה.
עייני-
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=37542
עקיבא