דחיית נישואין בגלל אבילות

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 06/05/08 19:17 א באייר התשסח

שאלה

שלום אני ובן זוגי היינו אמורים להתחתן בתאריך 23/7/08

אך סבו של בן זוגי נפטר לפני כחודש והחליט לדחות את החתונה היינו רוצים להתחתן במאי 2009 שאלתי היא -איזה תאריכים נכונים בחודש זה ובשנה זו

חשוב לציין ששנינו ממוצא ספרדי

תודה

תשובה

לשואלת ובן זוגה שלום רב.
התאריך הטוב ביותר והנכון ביותר להתחתן בו הוא - 23.7.2008! אפילו אדם שאביו נפטר, יכול להתחתן בתוך שנת האבל, ואינו צריך לדחות את החתונה! ודאי שכאן כאשר לא החתן אבל, אלא אביו, לא דוחים את החתונה. ובד"כ אנו אומרים שהנפטר ודאי היה שמח ומעדיף שנכדו יתחתן, ולא ידחה. וכתוב בזוהר שבשעת חתונתו של אדם, ה' מביא את נשמות אבותיו שנפטרו מגן עדן להשתתף בשמחת צאצאם, ויש להם בכך נחת רוח מרובה. לכן הדבר הנכון הוא שלא לדחות את החתונה כלל. (וצריך לברר כיצד ינהגו הקרובים).
אם אתם בכל זאת רוצים לדחות למאי 09, ספרדים יכולים להתחתן מ-13.5 ואילך.
בברכה
אפי קיציס