דחיית הריון

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 26/02/08 09:53 כ באדר א'

שאלה

בס"ד

כבוד הרב שלום רב.

אני וחבר שלי מתחננים להתחתן בעז"ה השנה.

אני נמצאת לפני 4 שנות לימוד לתואר ראשון והחלטתי שיהיה נורא קשה אם יהיה לנו תינוק בשלב כ"כ מוקדם בחיינו. החלטנו לשמור הריון -באישור רב כמובן, ושאלתי היא כזו: האם מותר לי לשמור הריון? אם אינך יכול לענות לי על שאלה כזו אולי תוכל להפנות אותי לרב שכן יכול?

אני לא רוצה להתחתן מבלי לדעת מראש אם אוכל לשמור הריון כדי שאוכל להשקיע את כולי בלימודים ובבעלי ובבניית ביתנו.

תודה מראש.

תשובה

שלום רב

אם הבנתי נכון את השאלה, את שואלת האם מותר לך ולבעלך לעתיד לקחת אמצעי מניעה כדי למנוע הריון.
התשובה לשאלה זו היא מורכבת, והיא תלויה בגורמים רבים שרק רב יוכל לענות עליה באופן אישי עבורכם. לכן עליכם לפנות לרב שקרוב אלייך בדעותיו, שיוכל לדבר איתכם על הנושא.

שתזכו לשמחות!
אריאל
(המשיב אינו רב)