דחייה בטבילה

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 24/01/07 12:30 ה בשבט התשסז

שאלה

שלום רב

אני ואישתי חילוניים אבל שומרים מסורת

אישתי הייתה אמורה לטבול לפני כמה ימים במקוה ולא הייתי בבית ולכן היא הלכה שאמרתי לה למחרת ללכת היא אמרה שאסור ומאוד קשה לי עם זה גם כי לא ידעתי וגם עבר הרבה זמן מאז שאישתי ואני עשינו יחסי אישיות והמחזור שלה מאוד ארוך ובסך הכל יש לנו שבוע בערך פעם בחודש וחצי לבערך,האם אין אפשרות שהיא בכל זאת תעשה טבילה עכשיו ומותר מאוחר מאשר אף פעם לא

תשובה

אני מבין כי אשתך 'פספסה' את ליל הטבילה ביום, ונמצאת עתה כמה ימים לאחריו, כאשר ימים אלו הם ימים בהם אינה רואה דם כלל.
מותר לטבול אף לאחר ליל הטבילה הראשון, כיוון שהאשה עכשיו נמצאת במצב גופני של טהרה.
אמנם, מקפידים שלא לאחר את ליל הטבילה שלא לצורך, אך אין איסור לאחר במקרם מסויימים, וודאי שאם איחרה תוכל לטבול.

עקיבא
(המשיב אינו רב)